SyntaxBomb - Indie Coders

Languages & Coding => PureBasic => Topic started by: Pfaber11 on February 22, 2020, 08:44:01 AM

Title: PureBasic 2D and 3D
Post by: Pfaber11 on February 22, 2020, 08:44:01 AM
Can you use 2D and 3D graphics on the screen at the same time . I was told I can't remember where that you could not do this but this is not true . In my latest game I do this and it works fine . The sight and the score are both 2D on the foreground and the 3D stuff is in the background . Not sure how to detect a collision between a 2D sprite and a 3D entity although I did find a workaround thanks to somebody on here . Mr Qube if you read this perhaps we can have a PureBasic sub forum and maybe move the PB posts to it . I think I may be able to answer some questions as well as ask them now and can potentially help some members out . Thanks for reading 
Title: Re: PureBasic 2D and 3D
Post by: c0d3r9 on February 22, 2020, 09:54:29 AM
Purebasic:  https://www.purebasic.fr/english/index.php
Godot:  https://discord.gg/By6u9pC
Title: Re: PureBasic 2D and 3D
Post by: Pfaber11 on February 23, 2020, 12:16:46 PM
Yeah point taken there is the official Pure basic forum but I prefer syntax bomb as it's not so clinical . Not sure I worded that correctly but I think you get the idea. As for the 2d 3d thing I was told you had to pick 2d or 3d at the start and that's that.
Title: Re: PureBasic 2D and 3D
Post by: c0d3r9 on February 23, 2020, 03:29:56 PM
Haven´t tried, but in the pb forum Psychophanta wrote that you can handle a sprite in a 3D world like a 3D object.
Why you doesn´t try that with collisions?

If it doesn´t work you can post your code in the pb forum and maybe anybody helps you.
Thats how a forum work.

And just 2cents from me....why you switch between engine/languages every few weeks?
Stand by one and work hard with it and you should found a solution for near every problem.
Title: Re: PureBasic 2D and 3D
Post by: Pfaber11 on February 23, 2020, 07:44:08 PM
Yeah will be sticking with PureBasic from now on . Will try out the 2d sprite in a 3d environment and see what happens . In my latest game I do have a sprite on screen at the same time as a 3d screen and it all works fine . The sprite is my sighting system .
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal