January 16, 2021, 09:03:59 PM

Author Topic: Is this possible?  (Read 118 times)

Offline JBR

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 122
Is this possible?
« on: January 13, 2021, 01:26:46 AM »
Hi,

B3D creates one list for all types of a certain type.

What I'd like is to be able to have a 100 separate lists of the same type.

Is the only way to use arrays and Null the empty excess spaces?

Thanks, Jim.


Offline Matty

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1332
    • MattiesGames
Re: Is this possible?
« Reply #1 on: January 13, 2021, 01:48:10 AM »
There's no native way to do that in blitz3d you are correct.

However a solution using arrays would work but is not the only one.
I eat cheese in the trees when its eight degrees

Offline RemiD

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1128
Re: Is this possible?
« Reply #2 on: January 13, 2021, 09:38:41 AM »
dim arrays are much easier to use and faster anyway (if you split your map in zones / childs, or your GUI in windows / childs)...

you just have to reorganize the array once each loop (if you delete some instances)...
DualCore AMD E-450, 1646 MHz - 6 Go DDR3 1333 SDRAM - AMD Radeon HD 6320 Graphics (384 Mo) - Windows 7 Home Premium - DirectX 11.0

 

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal